Lite från Åtvidabersrallyt 2014 och 2012.

Så har vi anlänt till Åtvidaberg och till Nisse "blåröks" vårrally. Där träffade vi de trevliga människorna från Wallerstad. Carina,Pontus ,Susanne och Curt. Samtliga åkandes på sina Compacter. Carina kan inte riktigt "förlika" sig med min Mamba som synes!

Många startande med diverse mopeder av olika ålder.

De hade som vanligt olika "effektuttag" på sina motorer! En del brassade på riktigt ordentligt1

Här en bild från startsituationen. Gästar man "Nisse blårök", så måste det ju produceras dylik och det gjorde det!

Denna välkända plats passerade vi på den c:a sju mil långa sträcka. Vi var 220 startande, inte illa. Det har nästan blivit en folkrörelse i vårt land detta med olika mopedrallyn.

Vi är tyvärr en åldrande skara men föryngring sker i viss mån och denne unge man kommer säkert att axla vår mantel vad det lider!

En liten fikapaus är ju aldrig fel. Här gör vi en "omstart" efter en dylik. Vi är Kent, Per, Stig, Bosse och jag!

Vackert och varmt väder och en vacker plats vid Kinda kanal. Kan inte bli bättre rasttillfälle.

Här undfägnades vi av dessa damer med goda smörgåsar och kaffe. I lådan med rött lock fixade de fram glutenfria mackor till mig och andra med samma problem.Tack så mycket för denna omtanke!

Detta var den enda påhängaren som jag såg i dag. I mina ögon en "bastard"! Från 1952-1954 ska de vara tycker jag!

Här har vi en "van" man! Han är "van" att vinna förstapris vid olika mopedrallyn. Så även i dag. Det är min mopedkompis sedan många år Per Friberg från Borensberg! Grattis Per! Inte visste jag att du hade koll på "Nisses ramnummer"!

Så var denna rallydag till ända. Trevligt som alltid och bara lite regn. Nu är det bara att återvända hem till Tranås med alla "priserna" i bagaget. Vi ses vid ert nästa rally hoppas vi. Tack för denna dag!

Än en gång lastat och klart inför färden till Åtvidaberg. Bosse med sin "70-årspresent- Combinetten", jag valde den "unika" Husqvarnan 1155 som numera heter Crescent den enda med den fläktkylda treväxlade (hand) "flintamotorn" !

Vi samlades på en ny plats, nämligen Folkets park, där denna pampiga ek tronade i fonden.

Det anlände fler och fler "åksugna" mopedister.

Slutligen blev vi 134 st, lagom blandning av "alla kön" och åldrar. Samtliga var beredda att ge sig i kast med de nära 80 kilometrarna.

MK Blårök var namnet. Ett mycket lämpligt val. Nu har "Nisse Blårök" startat det hela och tagit täten. Dessförinnen höll vi en tyst minut för hans bror, som hastigt och oväntat avlidit. Han var en av människorna som startade denna mopedklubb.

Man kan skönja lite blårök i bildens vänsterkant och "värre" skulle det bli.

"Så här ska det se ut vid starten av ett mopedrally värt namnet" !

Inte bara blårök utan arrangörerna hade lagt en bana som erbjöd mycket vackra naturscenerier.

Det är bara att njuta av utsikten en stund innan färden fortsätter.

Ganska lika , men ändå inte !

Ännu en vy över Svenskt sommarlandskap när det är som vackrast.

Nu kör vi vidare en stund efter en kaffepaus.

Rundan är slut, de flesta är tillbaka på egna hjul. dock inte alla tyvärr.Bland så många startande så blir det ju alltid några mopeder som "kroknar" på ett eller annat sätt. Det finns dock alltid följebil som plockar upp de "nödställda". Jag har själv vid några tillfällen nödsakats att utnyttja denna service.

Här förrättar Nisse prisutdelningen och jag tror att de flesta fick något med sig hem, om inte annat, den fina minnesplaketten. Tack för denna gången och vi ses nästa år igen-förhoppningsvis !

MK Blårök är namnet på den livaktiga mopedklubben i Åtvidaberg. Deras ambition är att anordna två mopedrally varje år. Ett vårligt och ett i slutet av augusti. Det kan tyckas betungande med allt vad det innebär som t.ex. banläggning,"pristiggeri" samt inte minst förtäringen vid två tillfällen.Dessutom en minnesplakett vid målgången.Allt detta får deltagarna för den blygsamma summan av ett hundra kronor ! !

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.08 | 14:03

Hej jag heter ville och jag och min pappa ska försöka renovera pappas morfars gamla Fuchs FM 40 men den saknar cylinder och kolv, vet du vart man kan köpa det?

...
24.07 | 18:48

Jag har också en 1155:a!

...
20.07 | 07:41

Hej. Jag vil gärna köpa en veteranmoped, som är i bra skick/renoverad. Bor i Småland. Tackam för tips på : tjugaboda@gmail.com MVH. Jørgen

...
15.06 | 17:34

Hej Arne
Undrar om du har några resrvdelar till Apollo mottorete 1959?

Mvh Bosse

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS